Nieuw patroon: gehaakte boodschappentas

boodschappentas
boodschappentas

Misschien heb je mijn eerste nieuwe patroon voor Mooi van draad al gezien (of zelfs gekocht); een gehaakte boodschappentas gemaakt van het lekkere dikke garen van ByClairenr.2 Het leek me leuk om het nieuwe jaar van Mooi van draad te beginnen met een goede daad; weg met de plastic soep en – hop! – iedereen braaf z’n eigen tas mee naar de winkel. Wil je ook het patroon van deze tas met stevige bodem en retro hengsels? Voor de introductieprijs van € 2,50 krijg je het PDF patroon met verduidelijkende foto’s toegestuurd. Mail even naar info@mooivandraad.nl en je kunt snel aan de haak. 

Op Instagram en Facebook kreeg ik al veel leuke reacties op de foto’s die ik postte. De foto van de tas in het fietsmandje heeft voor mij nog een persoonlijk randje, want ik had de dag ervoor net mijn nieuwe fiets ophaald. Na 14 jaar trouwe dienst was de oude fiets, waarop ik alle 4 mijn kinderen dag in dag uit vervoerd heb, werkelijk aan het eind van z’n latijn. Ook de fietsenboer kon er niets meer van maken; hij wilde zelfs geen geld geven voor het oud ijzer…

Het moment waarop ik de foto maakte was vlak na een fikse regenbui. Nadat ik snel met een doekje de fiets wat had afgedroogd, stond ik wiebelend – vanwege allerlei stormachtige rukwinden – op een te oud krukje dat al lang naar de vuilstort had gemoeten, voor het huis te balanceren. Oké, het zijn niet de avonturen van de cameraploeg van Freek in het Wild, maar een goede foto vergt soms best wat acrobatische toeren. Daar kan elke blogger over meepraten. Na afloop moest ik, met anderhalve kilo sinaasappels onder de arm, rennend weer naar binnen. Daar kwam de volgende hoosbui al aan!

boodschappentas

Hier en daar verschijnen de eerste foto’s van huisgemaakte boodschappentassen in de social media met hashtag Mooi van draad. Van de week – toen ik aan het werk was bij Rits In – hoorde ik onder meer dat 2 vriendinnen gezellig samen het patroon gingen haken en dat een andere dame de tas haakte om als cadeautje weg te geven. Ik neem de mijne in ieder geval mee naar de Handwerkbeurs die vanaf donderdag 11 februari in Zwolle gehouden wordt. De gehaakte tas is namelijk ook bijzonder geschikt voor mooie bolletjes wol. Als doorgewinterde handwerkster vind ik dat natuurlijk net zulke nuttige aankopen als bijvoorbeeld anderhalve kilo sinaasappels – een creatieve shot vitamine C zeg maar…

Voor de beurs heb ik samen met de dames van Rits In (stand nr. 14) een kortingsactie bedacht met het kooppatroon van de boodschappentas. Alleen tijdens de beurs kun je een compleet pakket kopen met de patroonbeschrijving, 3 bollen ByClairenr.2 in een kleur naar keuze èn een stoer leren labeltje van de Haakfabriek dat je als ‘finishing touch’ op je tas kunt naaien. Normaal kost alles bij elkaar € 16,85, maar van 11 t/m 14 februari betaal je slechts € 14,95!

boodschappentas  boodschappentas

Mocht je vrijdag op de beurs zijn, dan kun je me ook treffen in de stand van Rits In. Vanaf 13.00 uur ben ik daar met Nina voor Bonthuishouden- hét adres voor leuke handwerklessen. Ter voorbereiding op Valentijnsdag hebben we DIY pakketjes van snoepige Lebkuchen hartjes mee, waaraan we ‘live’ haken en borduren.  Natuurlijk is ons boek ‘Vrolijk handwerk met Bonthuishouden’ ook op voorraad, zodat we die persoonlijk voor je kunnen te signeren.

De pakketjes en het boek zijn de andere beursdagen eveneens te koop bij  Rits In, net als het DIY pakket ‘handschoenen borduren’ waarin alles zit om thuis meteen aan de slag te gaan. Mocht je niet naar de handwerkbeurs komen, dan kun je via info@mooivandraad.nl ook dit pakketje bestellen met je lievelingskleuren. Wie weet wordt het nog wat met deze winter en anders zijn de handschoenen altijd handig voor ’s ochtends op de fiets naar je werk.

Ik stop mijn boodschappentas alvast in de grote shopper voor alle beurs aankopen die ik op mijn wensenlijstje heb staan. Wordt het de roze dan wel blauwe tas? Of zal ik toch snel een nieuwe haken in een andere blitse kleur?