handwerklessen

Doe mee met een handwerkles bij Mooi van draad!

  

Wil je graag aan de slag met de patronen van Mooi van draad, maar kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Heb je brei- of haakervaring en vind  je het gewoon heel leuk om samen met anderen te handwerken?

Geef je dan op voor een les breien, haken of borduren bij Mooi van draad. In een paar uur leer je een nieuwe techniek en geef ik je tips bij de patroonbeschrijvingen. Alle stappen van het project neem ik met je door, zodat iedereen na afloop thuis verder kan. Het niveau van de lessen worden aangegeven met 1 ster (* = ik begin) of 2 sterren (** = ik ga verder).

De komende maanden kun je handwerklessen volgen bij onderstaande winkels. Er komen regelmatig nieuwe handwerklessen en andere locaties bij.

Heb je zelf een een handwerkwinkel of workshopruimte en wil je graag een handwerkles van Mooi van draad aanbieden? Mail dan naar info@mooivandraad.nl voor een folder met alle informatie en voorwaarden.

Tot ziens op een handwerkles!


Vestje borduren *

17 juni, Het Wolhuis (Rijssen)
24 juni, Atelier Bonita Loka (Wagenberg)
8 juli, Rits In (Zwolle) nieuwe datum!
 

  

Nog nooit geborduurd, maar vind je die wollen bloemmotiefjes op breiwerk ook zo mooi? Kom dan naar één van de handwerklessen vestje borduren. Leer de basistechniek door middel van het oefenen van verschillende borduursteken die stap voor stap worden voorgedaan. Je krijgt uitleg over het overnemen van patronen, het netjes aan- en afhechten en ik laat je zien hoe je werkt met borduurvlies.

♥♥♥

Rits In
datum
: zaterdag
8 juli
tijdstip: 10.30-12.30 uur, inloop en uitzoeken wol vanaf 10.00 uur.
prijs: € 37,50,- per persoon (= inclusief koffie/thee met lekkkernijen, 4 bollen Lang Merino bébé naar keuze, borduurnaald, oplosbaar vlies, rijggaren, spelden, beschrijving in kleur met verschillende borduurpatronen en een borduursteken overzicht). Een dun, glad gebreid vestje moet je zelf meenemen. Hiervoor kun je terecht bij de grote (kleding)winkels zoals H&M, We en Hema.
waar
Rits In, Assendorperstraat 105 te Zwolle (038 421 26 21)

Opgave via info@ritsin.nl, telefonisch of gewoon in de winkel

♥♥♥

Het Wolhuis (2 lessen)
datum: zaterdag 17 juni
tijdstip: 10.30- 12.30 uur, inloop vanaf 10.15 uur of 13.30-15.30 uur, inloop vanaf 13,15 uur
prijs: € 37,50 (inclusief inclusief koffie/thee met lekkernij, garen, borduurvlies, borduurnaald, rijggaren, spelden en een werkbeschrijving met patronen op ware grootte. Wil je meer kleurtjes wol, dan zijn deze aan te schaffen in de winkel. Een dun, glad gebreid vestje moet je zelf meenemen. Hiervoor kun je terecht bij de grote (kleding)winkels zoals H&M, We en Hema.
waar: Het Wolhuis, Haarstraat 148, Rijssen (0548 78 52 75)

Opgave via het formulier op de website, met een mailtje naar info@hetwolhuis.nl of schrijf je in via de winkel.

♥♥♥

Atelier Bonita Loka (2 lessen)
datum: zaterdag 24 juni 
tijdstip: 10.30-12.30 uur, inloop vanaf 10.15 uur of 14.00-16.00 uur, inloop vanaf 13.45 uur.
prijs: € 37,50 (inclusief koffie/thee met lekkernij, garen, borduurvlies, borduurnaald, rijggaren, spelden en een werkbeschrijving met patronen op ware grootte. Wil je meer kleurtjes wol, dan zijn deze aan te schaffen in de winkel. Een dun, glad gebreid vestje moet je zelf meenemen. Hiervoor kun je terecht bij de grote (kleding)winkels zoals H&M, We en Hema.
waar: Atelier Bonita Loka, vogelstraat 23, Wagenberg (06 831 691 20)

Opgave via de webshop van Atelier Bonita Loka

 


Handschoenen borduren *

 

In één les leer de de basistechniek van vrij borduren. Je gaat aan de slag met mooie bloemmotiefjes voor op een handschoen, waarbij je stap-voor-stap de verschillende steken leert. Tijdens de les leg ik je ook uit hoe je een patroon overneemt, de draadjes aan- en afhecht en hoe je het borduurvlies verwijdert.
Een leuke les voor iedereen die wil leren borduren!

♥♥♥

Stoffen en Stiksels (2 lessen)
datum: zaterdag 30 september 
tijdstip: 10.00-12.00 uur en 13.30-15.30 uur.
prijs: € 36,50 (inclusief koffie/thee met lekkernijen, naar keuze een volle streng 100% wol met 10 verschillende kleuren, borduurvlies, borduurnaald, werkbeschrijving met 4 patronen op ware grootte. Een paar dun gebreide (vinger)handschoenen – niet de rekbare ‘one size fits all’ – moet je zelf meenemen. Als deelneemster krijg je deze dag in de winkel 10% korting op je aankopen!
waar: Stoffen en Stiksels, KLM-laan 28, Hoogerheide (0164 767277)

Opgave via info@stoffenenstiksels.nl of telefonisch