handwerklessen

Doe mee met een handwerkles bij Mooi van draad!

  

Wil je graag aan de slag met de patronen van Mooi van draad, maar kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Heb je brei- of haakervaring en vind  je het gewoon heel leuk om samen met anderen te handwerken?

Geef je dan op voor een les breien, haken of borduren bij Mooi van draad. In een paar uur leer je een nieuwe techniek en geef ik je tips bij de patroonbeschrijvingen. Alle stappen van het project neem ik met je door, zodat iedereen na afloop thuis verder kan. Het niveau van de lessen worden aangegeven met 1 ster (* = ik begin) of 2 sterren (** = ik ga verder).

De komende maanden kun je handwerklessen volgen bij onderstaande winkels. Er komen regelmatig nieuwe handwerklessen en andere locaties bij.

Heb je zelf een een wol- of handwerkwinkel en wil je graag een handwerkles van Mooi van draad aanbieden? Mail dan naar info@mooivandraad.nl voor een folder met alle informatie en voorwaarden.

Tot ziens op een handwerkles!


Handschoenen borduren *

18 maart, Studio Sier (Dinxperlo) 2 lessen: ’s middags VOL! 

   

Nog nooit geborduurd, maar vind je die wollen bloemmotiefjes ook zo mooi? Kom dan naar één van de handwerklessen handschoenen borduren. Leer de basistechniek door middel van het oefenen van verschillende borduursteken die stap voor stap worden voorgedaan. Je krijgt uitleg over het overnemen van patronen, het netjes aan- en afhechten en ik laat je zien hoe je werkt met borduurvlies. In het complete borduurpakketje zitten meerdere patronen om een prachtig paar handschoenen te maken.

datum: zaterdag 18 maart 2017
tijdstip: 10.00 -12.00 uur of 14.00-16.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur.
prijs: € 27,50,- per persoon (= incl. compleet pakket met een volle streng 100% wol, borduurnaald, oplosbaar vlies, beschrijving in kleur met 4 verschillende borduurpatronen en een borduursteken overzicht). Effen, niet al te dikke handschoenen (zonder voering) moet je zelf meenemen.
waar: Studio Sier, Hogestraat 81A in Dinxperlo (06 28310381)

opgave via maureen@studiosier of via de facebookpagina van Studio Sier


 


Zomerse blaadjessjaal breien **

30 maart, Rits In (Zwolle)

   

Mooi hè, die gebreide kantpatronen. Heb je de rechte en averechte steek al onder knie? Dan kun je meedoen met deze handwerkles waarin we met dik garen breien aan een zomerse blaadjessjaal. Wil je liever met dunner garen breien? Dat kan ook. Ik geef tips voor het aanpassen van het patroon. Een leuke breiles voor als je graag een nieuwe techniek wilt leren.

30 maart, Rits In (Zwolle)

datum: donderdag 30 maart
tijdstip: 19.30-21.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.
prijs: € 18,50,- per persoon (inclusief koffie/thee met iets lekkers, exclusief materialen aan te schaffen bij Rits In)
waar: Rits In, Assendorperstraat 105 te Zwolle (038 421 26 21)

opgave via info@ritsin.nl, telefonisch of gewoon in de winkel