handwerklessen

Doe mee met een handwerkles bij Mooi van draad!

  

Wil je graag aan de slag met de patronen van Mooi van draad, maar kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Heb je brei- of haakervaring en vind  je het gewoon heel leuk om samen met anderen te handwerken?

Geef je dan op voor een les breien, haken of borduren bij Mooi van draad. In een paar uur leer je een nieuwe techniek en geef ik je tips bij de patroonbeschrijvingen. Alle stappen van het project neem ik met je door, zodat iedereen na afloop thuis verder kan. Het niveau van de lessen worden aangegeven met 1 ster (* = ik begin) of 2 sterren (** = ik ga verder).

De komende maanden kun je handwerklessen volgen bij onderstaande winkels. Er komen regelmatig nieuwe handwerklessen en andere locaties bij.

Heb je zelf een een handwerkwinkel of workshopruimte en wil je graag een handwerkles van Mooi van draad aanbieden? Mail dan naar info@mooivandraad.nl voor een folder met alle informatie en voorwaarden.

Tot ziens op een handwerkles!


Vestje borduren * & **

 

  

Nog nooit geborduurd, maar vind je die wollen bloemmotiefjes op breiwerk ook zo mooi? Kom dan naar één van de handwerklessen vestje borduren. Leer de basistechniek door middel van het oefenen van verschillende borduursteken die stap voor stap worden voorgedaan. Je krijgt uitleg over het overnemen van patronen, het netjes aan- en afhechten en ik laat je zien hoe je werkt met borduurvlies.

♥♥♥

Brei en Allerlei 
datum: zaterdag 10 maart 
tijdstip: 13.30-15.30 uur.
prijs: € 32,50,- (inclusief koffie/thee met lekkernij, borduurvlies, borduurnaald, rijggaren, spelden en een werkbeschrijving met patronen op ware grootte, inclusief garen om mee te borduren. Er zijn allerlei mooie kleuren om uit te kiezen. Een dun, glad gebreid vestje moet je zelf meenemen. Hiervoor kun je terecht bij de grote (kleding)winkels zoals H&M, We en Hema.
waar: Brei en Allerlei, Eduard van Wegbergplein 5, Heythuysen (0475 480151)

Opgave via Brei & Allerlei, info@breienallerlei.nl, telefonisch of via de winkel.

♥♥♥

Stoffen en Stiksels nieuwe datum!
datum: zaterdag 7 april 
tijdstip: 10.00-12.00 uur.
prijs: € 32,50 (inclusief koffie/thee met lekkernij, borduurvlies, borduurnaald, rijggaren, spelden en een werkbeschrijving met patronen op ware grootte, exclusief garen aan te schaffen in de winkel. Speciaal voor de workshop zijn er mooie strengen gedraaid. Een dun, glad gebreid vestje moet je zelf meenemen. Hiervoor kun je terecht bij de grote (kleding)winkels zoals H&M, We en Hema.
waar: Stoffen en Stiksels, KLM Laan 28, Hoogerheide (0164 – 767277)

Opgave via het formulier op de website, via info@stoffenenstiksels.nl of telefonisch.

 


 

 


Handschoenen borduren *

Voor deze workshop zijn nog geen nieuwe data. Neem contact op via info@mooivandraad.nl als je deze workshop in je winkel of workshopruimte wilt aanbieden.

 

In één les leer de de basistechniek van vrij borduren. Je gaat aan de slag met mooie bloemmotiefjes voor op een handschoen, waarbij je stap-voor-stap de verschillende steken leert. Tijdens de les leg ik je ook uit hoe je een patroon overneemt, de draadjes aan- en afhecht en hoe je het borduurvlies verwijdert.
Een leuke les voor iedereen die wil leren borduren!