Patronen

patronen_mooivandraad
Op deze pagina vind je steeds meer patronen die ontworpen zijn door Mooi van draad. Je kunt aan de slag met verschillende technieken zoals haken, breien, borduren of zelfs een combinatie ervan. Bij elk patroon staat aangegeven of het geschikt is voor beginners (= *) of handwerksters met meer ervaring (= **). Staat er */** aangegeven, dan zit het vereiste niveau er precies tussen in.
Een kooppatroon wordt je toegestuurd via de mail als PDF-bestand in kleur, voorzien van een volledige beschrijving met verduidelijkende foto’s.

Via mijn Facebook en Instagram account, blijf je de hoogte of er nieuwe patronen van Mooi van draad zijn!

Hoe bestel ik een patroon of handwerkpakketje?
Stuur een mailtje naar info@mooivandraad.nl en je ontvangt alle gegevens voor de betaling. Als het bedrag op de rekening staat bijgeschreven, stuur ik je het PDF bestand zo snel mogelijk toe of krijg je het pakketje via de post.

Mocht je vragen hebben over een patroon, dan kun je me altijd mailen.


Gehaakt confetti truitje van catania flammé (pdfpatroon) *
€ 3,00

Een beetje retro truitje met een boothals uitsnijding dat je makkelijk haakt in stokjes en een kantpatroontje aan de bovenkant. Leuk om te dragen in het voorjaar en de zomer!
Het truitje haak je van de glanskatoen Catania flammé, dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is. De beschrijving is voor maat M en L, met aanwijzingen om het truitje aan te passen naar maat S of XL. In het volledig uitgeschreven patroon staat een haaksymbolenschema, verduidelijkende foto’s en een matentekening.

  


Gebreide handwarmers in bloemknopjes-steek (pdf patroon) *
€ 2,50

Fijne handwarmers in een lief bloemknop-steekje met een mooi randje! Gebreid van 1 bol Lana Grossa Magico zijn deze handwarmers niet alleen praktisch, maar ook mooi om te dragen. In de beschrijving voor 2 maten staat de bloemknopjes-steek met verschillende foto’s duidelijk uitgelegd, zodat ook beginnende breisters ermee aan de slag kunnen. De lange boorden houden je extra warm en laten het mooie kleurverloop van de Magico zien.

Bij dit patroon wordt ervan uitgegaan dat je de rechte en averechte steek kunt en weet hoe je steken moet opnemen.

  


Gebreide Golven & gaatjes sjaal (pdf patroon) *
€ 3,00

Nog nooit een ajour- of kantpatroon gebreid, maar wil je het graag een keer proberen? Dan is het patroon van deze fijne sjaal heel geschikt om mee te beginnen. Met een paar toeren maak je al deze sierlijke golven en gaatjes. Gebruik chunky wol of werk met een dubbele draad zacht garen. In de beschrijving vind je het patroon voor een sjaal in verschillende breedtes en is er een lijstje met variaties voor wat betreft het garen en de dikte van de gebruikte breinaalden. Als je de rechte en averechte steek weet, kun je met dit patroon aan de slag! Voor de duidelijkheid is er een breischema toegevoegd.

    p1080584


Gehaakte ‘in je nopjes’ omslagdoek (pdf patroon) */**
€ 3,00

Heerlijk haken met een dikke haaknaald nr. 7 en zacht garen, dat verkrijgbaar is in allerlei leuke kleuren. Het resultaat is deze ‘in je nopjes’ omslagdoek! Draag de stola als alternatief voor een vest of sla de zachte nopjesdoek nonchalant een paar keer om je nek. Beschreven in 2 maten van maar 3 of 5 bollen Phildar Phil Looping. De noppen en het kleine randje zorgen voor een speels effect. Natuurlijk is de beschrijving weer voorzien van veel verduidelijkende foto’s.

   


Gebreide blokjessjaal voor de hele familie van Lana Grossa Medio (pdf patroon) */**
€ 3,00

    

Ik hou van de zachte wol en de verlopende kleuren van Lana Grossa Medio. Het is verkrijgbaar in allerlei tinten, van suikerzoet tot stoere grijstinten. Deze lange sjaal in een mooi blokjespatroon is daarom geschikt voor de hele familie, met of zonder pomponnetjes…
Ook als je alleen de rechte en averechte steek kent, kun je met dit patroon aan de slag. Van alle bijzondere steken is een duidelijke stap voor stap beschrijving met foto’s toegevoegd. Je breit op naalden nr. 7 en je hebt maar 4 bollen van 50 gram nodig.


Gebreide zomersjaal van Lana Grossa Roma (pdf patroon) */**
€ 3,00

patroon_zomersjaal   patroon_zomersjaal

Brei eens een zomerse sjaal van luxe bandjesgaren! In dit patroon heb ik chique en nonchalant met elkaar gecombineerd. Brei op naalden nr. 6 deze must-have, voorzien van olijke kwastjes, een afschuining aan beide uiteinden en een kantsteek die zorgt voor een mooie belijning. Als je weet hoe je recht en averecht moet breien, dan kun je aan de slag met dit patroon. De overige steken en technieken worden met behulp van foto’s uitgelegd in de beschrijving.


Gehaakte retro riem (pdf patroon) **
€ 3,00

patroon_retroriem   patroon_retroriem

Koop een paar bolletjes Catania, ByClaire nr. 1 of Phildar Coton 3 en haak een retro riem in je favoriete kleuren! Ben je niet zo van de riemen? Maak dan een cameraband of tas hengsels. Dit volledig uitgeschreven pdf patroon is voorzien van extra veel verduidelijkende foto’s, zodat je met een beetje haakervaring al deze leuke riem kunt maken. De gespen zijn verkrijgbaar bij fourniturenwinkels of kijk eens in de Kringloop voor ouderwetse exemplaren.


Gehaakte boodschappentas van By Claire nr.2 (pdf patroon) *
€ 2,50

patroon_boodschappentas patroon_boodschappentas

Ook zo verliefd op het dikke garen van By Claire nr. 2? Ik wel! Vandaar dat ik op het idee kwam van deze gehaakte boodschappentas. Makkelijk mee te nemen als milieuvriendelijke extra tas, om de plastic soep in de oceanen te bestrijden. Een leuk patroon dat ook geschikt is voor beginnende haaksters, mede door de verduidelijkende foto’s in de beschrijving. De retro tas heeft een handige bodem en grappige hengsels die prettig in de hand liggen. Voor welke kleur ga jij?


Gehaakte plantenhanger van Phildar Coton 4 (pdf patroon) *
€ 2,50

patroon_plantenhanger   patroon_plantenhanger

Inmiddels een klassieker dit ontwerp van Mooi van draad; de gehaakte plantenhanger. Gebruik de dikke glanskatoen van Phildar Coton 4, die verkrijgbaar is in eindeloos veel kleuren.
Ik heb de beschrijving volledig herzien, opgefrist en aangepast met veel verduidelijkende foto’s.
De stevige bodem van de plantenhanger heeft een mooi bloempatroon. Ga voor een leuke kleur zigzagband en een splitring, snel naar de fourniturenzaak bij jou in de buurt. In een avondje haak je zo deze gezellige plantenhanger!


DIY pakket handschoenen borduren *
€12,95 (incl. verzendkosten)

patronen geborduurde handschoenen wit en zeegroen 002 

Lijkt het je leuk om zelf aan de slag te gaan met naald en draad om een paar handschoenen te borduren met mooie motiefjes?
In dit pakketje zit alles om dadelijk te starten; een werkbeschrijving, maar liefst 4 verschillende borduurpatronen, oplosbaar vlies, borduurnaald, borduurstekenoverzicht, vrolijk kartonnetje om makkelijker te borduren en een volle streng 100 %wol van 8-10 kleuren die je mag kiezen. Een paar effen, niet al te dikke handschoenen moet je zelf even aanschaffen.
Natuurlijk wordt alles leuk voor je ingepakt!

P1060824  P1060592