Mooi van draad Sprinkle Sjaal – gratis patroon!

Laten we het nieuwe jaar vrolijk beginnen met een gratis Mooi van draad patroon! Ik breide met de Meri Wool Sprinkle Fantasy van We Are Knitters een warme sjaal in een structuurpatroon. Het lijkt alsof je voor het patroon ingewikkeld in de weer moet een kabelnaald en gekruiste steken, maar niets is minder waar. Het patroon met slechts rechte en averechte steken is een herhaling van 8 toeren. Voor je het weet heb je de beschrijving niet meer nodig. Zo brei je lekker voor de tv of achter de laptop met je favoriete serie, in no-time deze sjaal.


De sjaal kun je breien voor zowel hem als haar. Met de Sprinkle Fantasy krijgt het stoere patroon een lieve uitstraling. Uitgevoerd in een effen kleur of tweed, geef je de sjaal een hele andere look. Neem wel een volle draad, want dan komt de combinatie van rechte en averechte steken het beste tot z’n recht.

Voor de sjaal heb je ongeveer 550 meter wol nodig, geschikt voor naalddikte 5 mm. Ik breide met de heerlijk zachte merino wol van We Are Knitters, maar je kunt natuurlijk andere wol gebruiken. Hieronder staat het gratis patroon in het Nederlands en Engels. Klik op het plaatje voor de beschrijving.

  Nederlandse versie     English version

Ken je trouwens We Are Knitters al? Neem eens een kijkje op de website vol prachtige Zuid-Amerikaanse wol en katoen. Je vind er gratis patronen, handige instructiefimpjes en je kunt DIY pakketten bestellen, compleet met houten haak- of breinaalden en een patroonboekje. Ook leuk is dat je een foto van je eigen WAK creatie kunt uploaden, de website staat er vol mee! Volg je We Are Knitters op Instagram (@weareknitters), dan zie regelmatig plaatjes van breisters en haaksters van over de hele wereld. Ze laten zien welke eigen draai je kunt geven aan de basic ontwerpen van We Are Knitters (#WAK).


De superwash Meri Wool is verkrijgbaar in effen kleuren, maar ook in deze snoeperige variant. Naast dat de Sprinkle Fantasy niet alleen superzacht is om mee te breien, zorgen de gekleurde spikkeltjes voor een superleuk effect in je breiwerk. Met een beetje overdrijven kun je zeggen dat dit de meest fotogenieke, (met als gevolg) hebberig makende wol is die ik ken.

Ben je een beginnende breister, dan is de Sprinkle Sjaal een ontwerp waar je zonder moeite mee aan de slag kunt. Ik ga nog een tweede versie maken in koningsblauwe wol voor bij mijn gele jas. Ga je de sjaal ook breien dan ben ik benieuwd naar andere (kleur)varianten. Laat het me weten op Instagram of Facebook met de hashtag #sprinklesjaal of #sprinklescarf. Veel breiplezier in 2018!